Şimdi bize katılın!

Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilirsiniz daha fazlası için forumumuza kayıt olmalısınız. Kayıt işlemi tamamen ücretsiz ve hızlıdır.

SignUp Now!
Katılım
14 Mar 2024
Mesajlar
2,076
Tepkime puanı
78
Puanları
48
Konum
Fizan
İlişki Durumunuz
Sizene
Burcunuz
Balık
Takım
Fenerbahçe
HAYSEV kimdir?

LogoIMG_4_ORJ.jpg


HaySev
, 2009 yılında sosyal paylaşım platformu Facebook üzerinde, facebook.com/haysev adresinde bir avuç gönüllü tarafından kuruldu. Amaç basitti: Sokaklarda, barınaklarda tedaviye ve yardıma muhtaç hayvanlara yardım etmek ve onlara kol kanat germeye hazır birçok insanın bir araya gelerek güç birliği yapmalarını sağlamak.
İlk günlerde sadece 10-15 olan üye sayısı, gün geçtikçe çığ gibi büyüdü. Şu an yine Facebook üzerinde bulunan ve sayısı 300.000leri aşan üye sayısı ile Türkiyenin en büyük hayvanseverler platformu olan HaySev, tek bir şeyden hiç taviz vermedi, hayvanlara sevgi ve saygı.

Her gün 7/24 sayfada duran yöneticileri ile anında cevap, hızlı bilgilendirme, yuvalandırma ve tedavi yanı sıra toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimi hizmetlerine de devam eden HaySev, 2010 yılında 914, 2011 yılında ise 1189 hayvanın sokak ve barınaklardan kurtarılarak yuvalarına kavuşmalarını sağladı.

Aile olarak gördüğü ve kabul ettiği üyelerinin yoğun talebi üzerine, kısa süre önce 2011 yılı Şubat ayında dernekleşen HaySev, dostlarına yardım etme yolunda kurumsallaşarak ilk önemli adımını attı. Bundan böyle de, gücünün ve nefesinin yettiği sürece HaySev Derneği, kendisine destek veren dostları ile hayvanlara yardım etmeye devam edecektir.

HAYSEV NASIL ÇALIŞIR?

HaySev Derneği, ilk günden bu yana vakalarının her birinin sağlıklarına ve yuvalarına kavuşmalarını hedeflemiştir. Bu yolda başarıya ulaşmak için yönetim kurulu ve yöneticileri şöyle çalışır:
1. Türkiyenin herhangi bir şehir, kasaba ya da köyünden gelen ihbar ile HaySev önce alandaki üyeleri ile temasa geçer ve konunun yakından incelenmesini, fotoğraflanmasını sağlar.
2. İhbar gelen bölgede tedaviye muhtaç olan hayvanın götürülebileceği bir klinik yoksa, hastalığın durumuna göre konusunda uzmanlaşmış veteriner hekimliği ile bağlantıya geçer.
3. Aynı anda, hayvanın bulunduğu yerden alınması ve getirilmesi için araç desteği ayarlar.
4. Hayvan, tedavi sürecine alınmak üzere, veteriner kliniğine yerleştirilir
5. Bundan sonraki aşamada, doktorların koydukları teşhis doğrultusunda tedavi sürecine geçilir. (Bu süreç, vakanın durumuna göre birkaç hafta ama bazen de bir yıla yakın sürebilir)
6. Bu sırada HaySev, haftadan haftaya, tedavinin gelişimini doktoru ile yakından ve yerinde takip eder ve sayfasından adım adım gelişmeleri üyeleri ile paylaşır.
7. Yine aynı süreçte, HaySev Derneği, vakanın tedavi masraflarını karşılar.
8. Tedavinin tamamlanması ardından, son hali ile fotoğraflanan hayvan, sayfadan ilan geçilmek suretiyle yuva aramaya başlar.
9. Yuva arama sürecinde, üyenin referanslarının olmasına, daha önce hayvan beslemiş olmasına, 18 yaş altı ise muhakkak ailesinin onayının bulunmasına ve bunun gibi birçok detaya dikkat edilir.
10. Talip olan aileler ile HaySev Derneği tek tek ve çoğu zaman evlerinde ziyaret etmek suretiyle mülakatlar yapar.
11. HaySev Derneği, en uygun gördüğü aileye sahiplendirme sözleşmesini imzalatarak yuvalandırma yapar. Bu noktadan sonra da aile ile bağlarını koparmaz ve hayvanın iyi bakılıp bakılmadığını gözlemlemek için takibini devam ettirir.

HaySev Derneği, tedavi ve yuvalandırma faaliyetlerinden başka,
geçici aileler bulmak,
rehabilitasyon gerektiren köpeklerin eğitimlerini ve sosyal yaşamda var olabilecek duruma gelebilmelerini sağlamak,
başta genç nesiller olmak üzere toplumu hayvan bakımı ve sevgisi konularında bilinçlendirmek üzere eğitimler vermeye devam eder.

Yine Türkiye genelinde yaşanan ve hayvanlara yönelik şiddet olması durumunda, dilekçeler yazarak bunları savcılıklara aktarır ve suç duyurusunda bulunur. Ayrıca, yürüyüş ve mitingler düzenleyerek, Türkiye genelinde yaşayan hayvan sevenlerin seslerini, demokratik bir platformda duyurmalarına yardımcı olur.

Ve son olarak, Türkiyede hemen tüm barınaklarda yaşanan ve gönüllüleri büyük sıkıntı ve acı içinde bırakan mama, ilaç, kulübe ve battaniye gibi ihtiyaçların karşılanmasına destek verir.

2010 VE 2011 YILLARINDA HAYSEV NELER YAPTI?
2010 ve 2011 yılları içinde, HaySev, aşağıda sıralanmış olan alanlarda çalışmalar yapmış ve bunları sonuçlandırmıştır:

- Yuvalandırma: HaySev, iki yıl içinde 2103 hayvanın sokak ve barınaklardan kurtarılarak yuvalanmasını sağlamıştır.
- Tedavi: Bu iki yıl içinde, zaman zaman gönüllülerin de yardımları ile 454 hayvanın tedavi ve klinik masraflarına destek vermek suretiyle onların hayatlarına devam etmelerine katkı sağlamıştır.
- Mama Bağışı: Türkiye genelinde ihtiyacı olan barınaklara toplamda 18 bin 200 kilo (18 ton 200 kilo) mama bağışı gerçekleştirmiştir.
- Eğitim: Gerek düzenlenen özel toplantılarda, gerek sayfasında, gerekse basında hayvan bakımı, beslenmesi, hayvan hakları konularında yaklaşık 150 makale yayınlamıştır.
- Dilekçe: Türkiye genelinde bazı barınakların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, bazı kişilerin hayvan haklarını ve kanunlarını hiçe sayarak hayvanlara zulüm etmesi, hayvan hakları kanunun iyileştirilmesi vb… konularında sayısız dilekçeyi gerek hazırlayarak, gerekse duyurarak destek vermiştir.
- İlaç: Barınaklara ve birçok hayvana geçici olarak yuvasını açan hayvan sever ailelere toplamda 25 koli ilaç yardımı yapmıştır.
- Kermes: HaySev Derneğine özel olarak Ankara İl Dernekler Müdürlüğü tarafından verilen özel izin ve onay ile Antalya, İstanbul ve Ankara olmak üzere çeşitli illerde tedaviye muhtaç hayvanlar için kermesler düzenleyerek, 10larca vakanın tedavilerini karşılamıştır.​
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst