Şimdi bize katılın!

Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilirsiniz daha fazlası için forumumuza kayıt olmalısınız. Kayıt işlemi tamamen ücretsiz ve hızlıdır.

Şimdi kayıt ol!
  • Saygıyı yaşımdan büyük olana değil, başı başımdan ağır olana gösteririm. Karakterinizin haketmediği saygıyı yaşınızdan beklemeyin.

Bay X

Hayırdır Gardaş?
İlişki Durumunuz
Evli
Burcunuz
Terazi
Takım
Beşiktaş

Hz Musa’nın Rabbinden Cennet Ehlini Sorması

Nihayetsiz olan Mülkün Seyyidi ve Kevser Havuzu nun sahibi CenAb-ı Peyamber (Sallallahü Aleyhi ve Sel-lem) bir gün minber üzerinde şöyle buyurmuşlardır: Musa Rabbine sordu:

— (Ey Rabbim!) Cennetliklerin makam itiban ile en aşağısı kimdir?

(Aziz ve Çelil olan Allah buyurdu ki 0

— Ehl-i cennet, cennete konduktan sonra gelecek bir adamdır. Ona cennete gir, denilecek. O:

— YA Rabbi, nasıl gireyim? Herkes alacağım almış, yerine yerleşmiş, diyecek.

Kendisine:

— Dünya hükümdarlarından bir hükümdarın mülkü kadar mülkün olmasına razı değil misin? denilecek…

O da:

— Razı oldum, Ya Rabbi!.. diyecek…

Bunun üzerine (Keremi sonsuz olan Allah Teala:

— Bu kadarı ve onun bir misli daha, bir misli daha, bir misli daha, bir misli daha şenindir, diyecek… O beşincisinde (sevincim dile getirerek) :

— Razitü Rabbi = Razı oldum, Yâ Rabbi!.. diyecek..

Ne var ki, Cenâb-ı Hakkın kerem ve rahmet denizi

akılların almayacağı şekilde coşmuş olacak ve Allah buyuracak : ” ‘

— Bunlar ve bunların on misli de şenindir. Canının istediği ve gözünün beğendiği her şey de şenindir. (Artık dilediğin yerde otur, dilediğini işle, burada mahzun olmak da yoktur)…

O zat (âdeta gül dalındaki çiçekler gibi nazla safa ile titreyerek diyecek ki) :

— Razîtü Rabbi!.. — Razı oldum, Yâ Rabbi…

(Bütün bunlardan sonra Hazret-i Musa) :

— Yâ Rabbi, dedi. Ya cennetliklerin makam itibarı ile en yüksek olanı kimdir?

Allah Azze ve Celle buyurdu ki;

— Onlar öyle kimselerdir ki, ben diledim de onların keramet fidanlarım kendi yed-i kudretimle diktim ve üzerlerine mühür vurdum. Binaenaleyh (onlan) ne bir göz görmüş, ne bir kulak işitmiş, ne de bir insanın hatırından geçmişlerdir…

Allah”ın kitabında bunun delili şu âyet-i kerîmedir:

— «Hiç kimse onlan memnun etmek için kendilerine neler gizlendiğini bilmez!» O

Ey Cihan tarlasından başak toplayan İnsan!.. Rabbi-nin cömertliğim gör de nankörlük etme.. Onun yolunda

(1) Müslim: 2/184, secde: 17.

başını ayak yapsan, değirmen taşlan gibi dönüp dursan, acaba bir nefesin şükrünü edâ. edebilir misin?…

O na kulluk et de, bir güle mukabil bir gül bahçesine m&lik ol. Nefs ve hevanın esişine tâbi olma da Cennetteki selsebil ırmağına yol ara… Sakın kulluk ediyorum diye nazlanma, sana naz etmek değil, niyaz etmek yaraşır! …

Evet:

Bulut ağlamayınca, çemen nasıl gülecek?

Görülmüş mü ki bitsin, taş üstünde bir çiçek!..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar