Şimdi bize katılın!

Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilirsiniz daha fazlası için forumumuza kayıt olmalısınız. Kayıt işlemi tamamen ücretsiz ve hızlıdır.

Şimdi kayıt ol!
  • Çok nankör tanıdım hiç biri kedi değildi...

Cleire

Namus kadına özgü bir şeyse Hz. Yusuf'un sakındığı şey neydi.
İlişki Durumunuz
Bekar
Burcunuz
Yengeç
Takım
Galatasaray

Çilek Kompostosu

Malzemeler

500 Gram çilek
7 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Şeker

Hazırlanış Aşamaları

İlk olarak çileklerimizi iyice geniş bir kaba alıp, güzelce ve bol suyla yıkıyoruz, kumların akmasına dikkat edelim.

Daha sonra ise çileklerin saplarını çıkarıyoruz ve suyu süzüyoruz. Çilekler fazla büyük ise dilimleye biliriz ama pişerken dağılabilir.

Bu sebeple küçük çilekler komposto için daha uygundur. Su ile beraber pişirme tenceresiyle ocağa alıyoruz.

Çileklerin rengi beyazlaştıktan sonra şekerleri ilave ediyoruz. Beş – altı dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.

Fazla kaynatma çileklerin dağılmasına ve ezik bir görünüme sebep olabilir hanımlar.

Arzuya göre vanilya, karanfil ya da tarçın da ilave edebilirsiniz. Ben tarçın tercih ediyorum. Kokusuna daha da bir güzellik katıyor.

Çilek kompostomuz soğuduktan sonra kasalere koyup servise hazır hale gelir. İçine buz ve nane atarak sunumuzu güzelleştirebiliriz.

Hazırlama: 5 dk Pişirme: 25 dk Servis: 6 kişilik​

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar